Coronavirus

Coronavirus
8 maart 2020 No Comments » Nieuws Jessica van Oeveren

Hier houden wij actuele informatie bij voor al onze leden, de ouders/verzorgers en de trainers van De Samensprong!

#5 (29-3-2020) Allereerst hopen wij als Bestuur dat het goed gaat met jullie en jullie familie in deze pittige tijden. Breda en Prinsenbeek lijken erg getroffen te zijn door het coronavirus, getuige ook een recent krantenartikel in BN de Stem. Wat betreft onze verenigingsactiviteiten, verwachten we a.s. dinsdag een update van de overheid en daarop volgend een beleidsadvies van NOC*NSF en de KNGU over de mogelijkheid om de trainingen al dan niet weer te kunnen starten (en zo ja in welke hoedanigheid). In ieder geval zijn er géén trainingen in de Drie Linden mogelijk t/m 6 april. Gezien de huidige situatie verwachten wij daarin nog geen verandering op korte termijn.

De KNGU heeft officieel bekend gemaakt dat het wedstrijdseizoen helaas ten einde is gekomen (https://dutchgymnastics.nl/nieuws/coronavirus-zorgt-voor-abrupt-einde-aan-het-wedstrijdseizoen). Mooi om te zien dat onze trainers en leden niet bij de pakken gaan neerzitten en actief zijn met verschillende ‘challenges’ en oefeningen om fit te blijven. Bewijzen hiervan kun je terugzien op onze Facebook– en Instagram-pagina’s. Laat je erdoor inspireren en doe mee!

#4 (16-3-2020) N.a.v. aanvullende landelijke maatregelen zijn alle trainingen en wedstrijden gestaakt t/m maandag 6 april a.s. Trainers proberen via de sociale media-kanalen programmaatjes te sturen zoals bijvoorbeeld de spagatenbingo om de conditie en flexibiliteit op peil te houden. We wensen iedereen gezondheid toe komende weken en het doorzettingsvermogen om afstand te houden tot elkaar.

#3 (14-3-2020) N.a.v. de persconferentie van premier Rutte op 12 maart jl. en in lijn met de aangepaste richtlijnen van de KNGU, heeft het Bestuur besloten om alle trainingen en wedstrijden te staken t/m dinsdag 31 maart a.s. Dat betekent dus ook dat de KNGU-wedstrijd op 28 maart en ons eigen Clubkampioenschap op 29 maart helaas niet door kunnen gaan.

Wat betreft de contributie verwachten wij geen aanpassing te kunnen maken, daar de kosten van de Samensprong gewoon doorlopen. Zoals bijvoorbeeld de huur van de gymzaal en turnhal. Als Bestuur zijn wij van mening dat de gezondheid van onze leden en trainers voorop staat. Wij vragen daarom om je begrip in deze situatie.

Wanneer er wijzigingen zijn, informeren wij je opnieuw. Namens het Bestuur hopen wij alle leden en trainers weer spoedig terug te kunnen zien in de Drie Linden!

#2 (11-3-2020) Het RIVM heeft gisteren het advies gegeven om zeer terughoudend te zijn met sociale activiteiten en contacten. Daarnaast heeft de KNGU vandaag het bericht verspreid dat alle activiteiten en wedstrijden in Brabant tot en met 16 maart afgelast zijn én dat sporters uit Brabant niet mogen deelnemen aan de landelijke wedstrijden. 
Naar aanleiding van deze adviezen en maatregelen, heeft het bestuur van De Samensprong besloten dat alle lessen, trainingen en activiteiten NIET zullen doorgaan tot en met maandag 16 maart. Op basis van de dan geldende adviezen vanuit het RIVM en de KNGU zullen we na het weekend bekijken of activiteiten weer hervat kunnen worden. 
Voor wat betreft de wedstrijden die op 28 en 29 maart in Prinsenbeek gepland zijn (waaronder de clubkampioenschappen), geldt dat we de ontwikkelingen volgen en je op de hoogte houden.

#1 (8-3-2020) Graag willen wij je wijzen op de richtlijnen van het RIVM en daaruit volgend die van de KNGU (Dutch Gymnastics). Deze geven duidelijk aan wat jij moet doen om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken. Wij verzoeken je dringend maar vriendelijk deze richtlijnen op te volgen.

Voel jij of voelt jouw kind zich niet lekker? Ben jij (of jouw kind) verkouden, hoest je, heb je koorts: Kom dan zeker niet naar de training (of wedstrijd). Let op: De adviezen kunnen de komende tijd wijzigen en jouw acties daarmee mogelijk ook. Check de actuele richtlijnen vóórdat je naar de Drie Linden komt.

We rekenen op je medewerking!